Accu-onderhoud voor schrikdraadapparaten: zo overleeft de accu de winter

Mobiele schrikdraadapparaten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, waaronder die worden gevoed door 9V batterijen, oplaadbare accu's of zonne-energie. Al deze apparaten werken op een accu. Gaat uw mobiele schrikdraadapparaat de winteropslag in? Dan heeft de accu extra aandacht nodig.

Lees meer

Bescherm uw dieren: houd de wolf op afstand met een elektrische afrastering

Sinds 2017 is de wolf weer regelmatig in Nederland gespot. De wolf zorgt voor veel overlast en onrust bij vee- en schapenhouders. Afgelopen week kwamen er meerdere berichten uit Drenthe over veehouders die dode dieren aantroffen. Waarschijnlijk door toedoen van de wolf. In het zuiden van het land is al bevestigd dat er dieren gedood zijn door een wolf.

Lees verder

Winterbeweiding

Na een mooie zomer worden de dagen korter, kouder en natter. De herfst treedt in en langzamerhand gaan veel dieren weer op stal. Het weer wordt onstuimig en de natuur maakt zich klaar om in de winter tot rust te komen. Door de natte grond is het niet meer mogelijk om zwaardere dieren zoals koeien het land te laten begrazen of om landbouwmachines te gebruiken. Voor veel veehouders is dit hét moment om te beginnen met winterweiden met schapen.

Lees verder

Zo blijft je afrastering in orde, ook bij langdurig droog weer

Al een aantal maanden heeft een groot deel van Europa last van extreme droogte. Door een aanhoudend hogedrukgebied zijn de temperaturen hoog en valt er weinig tot geen neerslag. In veel landen moeten gewassen extra beregend worden en is de kans op akkerbranden groot.

Lees verder

Maximale controle en veiligheid met het i Series systeem

Hoe ontdek jij dat er een probleem is met jouw afrastering? Wanneer er dieren aan de verkeerde kant van het draad lopen? Of wanneer je eens in de zoveel tijd een tester tegen het draad houdt? Bij een storing wil je graag zo snel mogelijk op de hoogte zijn en zo snel mogelijk het probleem oplossen.

Lees verder