Schrikdraadapparaten

Mijn apparaat werkt niet, wat moet ik doen?
Controleer het toestel apart van de afrastering. Als alle waarden goed zijn, controleer dan je afrastering op kortsluitingen (gebroken isolatoren, begroeiing, enz...) en controleer het aardingssysteem. Je kunt hiervoor de pagina Gallagher Check gebruiken. Als het apparaat dan nog steeds niet werkt, controleer dan de zekering; als het defect is, vervang het dan door een ander van hetzelfde type.

Het apparaat geeft niet genoeg stroom, wat te doen?
Controleer het apparaat apart van de afrastering; als alle waarden goed zijn, controleer dan je afrastering op kortsluiting (gebroken isolatoren, begroeiing, enz...) en controleer je aardingssysteem. Je kunt hiervoor de pagina Gallagher Check gebruiken. Als het apparaat dan nog steeds niet werkt, controleer dan de zekering; als het defect is, vervang het apparaat dan door een andere van hetzelfde type. Download het reparatieformulier op de ondersteuningssite en laat het defecte apparaat ophalen voor reparatie door Gallagher Europe.

Is er een apparaat waarbij de sterkte van de schok geregeld kan worden?
Bij de i Series schrikdraadapparaten kunt u het apparaat op halve sterkte instellen.

Mijn M300/600/1200 werkt op halve kracht (gele knop), maar bij kortsluiting geeft het display aan dat hij op volle kracht werkt.
Het display kan niet aangeven dat het op halve kracht werkt.

Mijn Gallagher-apparaat geeft radio-/TV-storing. Wat kan ik hieraan doen?
Onze apparaten zijn beveiligd volgens de modernste normen en mogen geen storing veroorzaken. Dergelijke interferentie kan twee oorzaken hebben. De aardkabel is in slechte staat of niet aangesloten. Verbeter de aarding en controleer de aansluiting. Voor meer informatie over het controleren van de afrastering kunt u de Gallagher-controlepagina gebruiken.Afrastering Algemeen

Kan ik mijn afrastering gebruiken voor prikkeldraad?
Nee , dat kan je niet. Het is bij wet verboden om stroom op prikkeldraad te zetten. Het is echter mogelijk om naast prikkeldraad afstandisolatoren te gebruiken voor schrikdraadafrasteringen. Prikkeldraad is een staaldraad of hekwerk met scherpe punten erop. Gebruikt om goedkope omheiningen te maken of gebouwen te beveiligen. Het is niet aan te raden om prikkeldraad te gebruiken bij het houden van dieren, dit kan uw dieren ernstig verwonden. Gebruik dus liever geen prikkeldraad en zet er zeker geen spanning op.

Wat wordt precies bedoeld met afrasteringslengte?
Totale lengte afrastering x aantal draden.

Hoe hoog moet ik afrasteren voor verschillende typen van dieren?
Het overzicht per diersoort vindt u op de pagina ‘Advies & Inspiratie’.

Aarding

Welk type aardpen kan ik gebruiken?
Het is het beste een gegalvaniseerde aardpen te gebruiken. Een koperen exemplaar zal snel roesten en daardoor snel zijn werking verliezen.

Waarom is de vereiste aarding per afrastering verschillend?
Wanneer de stroomkring wordt afgesloten doordat iets of iemand de afrastering aanraakt, is het noodzakelijk dat alle door het schrikdraadapparaat opgewekte energie ook via de aarding wordt teruggeleid om een goed functionerende omheining te hebben. Daarom is het soms nodig om meerdere aardpennen te plaatsen. Een hobby-apparaat kan met slechts 1 aardpen functioneren omdat er minder energie door het systeem gaat. Een krachtig apparaat wekt veel energie op die niet via 1 aardpen kan worden teruggevoerd; daarom zijn hier meerdere aardingspennen nodig.

Wat wordt bedoeld met referentie-aarding?
Hiermee wordt de kwaliteit van het aardingssysteem gecontroleerd. Een extra aardpen is nodig om de spanning van het aardingssysteem te meten. Als de referentie-aarde niet is aangesloten, geeft het aardspanningsdisplay 0,0 aan. Houd er rekening mee dat als uw aarding bijna perfect is, dit ook 0,0 kan aangeven. Om er zeker van te zijn dat uw aarding in orde is, meet u de spanning op de aardpen zelf, deze moet ook 0,0 zijn.

Waarom heb ik speciale massakabel voor een aardingssysteem?
Speciale massakabel heeft een kern van gegalvaniseerde draad en is dubbel geïsoleerd, wat kortsluiting voorkomt. Invloeden van buitenaf (storingen) hebben dus minder invloed op de afrastering.

Wat is het verschil tussen 1,6 - 2,5 en 2,7 mm massakabel? 
Weerstand. Hoe dunner de kern, hoe hoger de weerstand. 2,7 mm heeft een kleinere weerstand, wat ideaal is voor het transporteren van energie over langere afstanden onder de grond. Als de afstand tot de afrastering 25 meter of meer is, gebruik dan altijd 2,5 mm of 2,7 mm.

Isolatoren

Waarom is de XDI zo’n speciaal product?
De XDI is sterker dankzij nieuwe technologie. Het is robuuster dankzij de metalen kern. Het risico op kortsluiting is dankzij het nieuwe ontwerp vrijwel nihil. Het oranje PVC-gedeelte fungeert als slijtage-indicator.

Wat is het verschil tussen de gewone bevestigingsdraden en de geplastificeerde?
Met de geplastificeerde bevestigingsdraden kan je koord bevestigen aan een ecopaal of Insultimberpaal.

Wat is het verschil tussen een normale en een hoekisolator?
Hoekisolatoren zijn sterker omdat ze meer kracht moeten kunnen weerstaan.

Wat is het verschil tussen een PowerLine en een TurboLine isolator?
De kwaliteit van de TurboLine isolator is gelijkmatig beter.

Wat zijn de voordelen van de nieuwe TurboLine paardenisolator?
Isolator met zachte kussens die het lint tussen 2 rubberen delen houden (gepatenteerd systeem). Het lint zit met 1 klik vast wat slijtage voorkomt. Gegarandeerd een lange levensduur. Er kan een extra schroef worden gebruikt om het lint nog strakker te bevestigen.


Palen

Wat zijn de voordelen van een Insultimber paal?
Deze paal, gemaakt van een speciale houtsoort ,heeft de eigenschap 100% zelf-isolerend te zijn; wat betekent dat er geen isolatoren nodig zijn en dat deze paal van uitzonderlijk hoge kwaliteit is. Dit bespaart installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van een ecopaal?
De kunststof eco paal is gemaakt van 100% gerecycled materiaal (polypropyleen). Dit materiaal en het kruisprofiel garanderen een ijzersterke kwaliteit. Het dwarsprofiel zorgt er tevens voor dat de paal stevig in de grond blijft staan. Men hoeft alleen bevestigingsdraden te gebruiken om draad of cord vast te zetten. De gaten zijn voorgeboord op de gebruikelijke hoogtes en de palen hebben een garantie van 10 jaar.

Wat zijn de voordelen van de Insulated Line Post?
De Line Post heeft als voordeel dat u deze eenvoudig zelf kunt plaatsen zonder deskundige hulp. De palen zijn zelf-isolerend en de gewenste geleiders kunnen eenvoudig op meer dan 10 verschillende hoogtes worden bevestigd. Bovendien maakt de kern van glasfiber de paal erg veilig, omdat hij meegeeft (en niet breekt) als een dier in nood er tegenaan botst. De Line Post is herbruikbaar, heeft een garantie van 10 jaar en heeft een verwachte levensduur van 25 jaar!

Waarom zijn er geen isolatoren nodig bij Insultimber of ecopalen?
Deze palen zijn 100% zelf-isolerend; zodat ze geen extra isolatoren nodig hebben om de draad te bevestigen.

Wat is het verschil tussen een Insultimber paal en een Insultimber batting?
Palen worden gebruikt waar spanning op de draad staat, zoals een hoek. Batting wordt gebruikt op plaatsen waar alleen afstand en hoogte aangehouden hoeft te worden. Er staat geen spanning op de batting.

Geleiders

Wat is het verschil tussen staaldraad en getwijnd staaldraad?
Gallagher High Tensile draad heeft specifieke eigenschappen en een minimale product garantie van 10 jaar. Het is een speciale legering van 95% zink en 5% aluminium. Gallagher High Tensile draad heeft hierdoor een grotere trekkracht (500) dan getwijnd staaldraad (65). De weerstand van Gallagher HT draad is veel lager (35ohm/km) dan deze van getwijnd staaldraad (120ohm/km). Hierdoor zijn de prestaties en de levensduur van Gallagher High Tensile optimaal.

Wat is het verschil tussen staaldraad van 1,6 en 2,5mm?
De weerstand. De 2,5mm draad heeft minder weerstand en een betere geleiding.

Waaruit is Gallagher HT draad gemaakt?
Het is een speciale legering van 95% zink en 5% aluminium.

Waarom is Gallagher Permanentkabel/Equifence zo’n speciaal product?
Permanentkabel / Equifence is een elastische kabel met een gegalvaniseerde kern. De 3mm dikke coating beschermt de paarden tegen de gegalvaniseerde kern. De kunststof kabel geleidt de stroom dankzij de 3 carbonnen lijnen die in direct contact staan met de kern.

Wat is het verschil tussen PowerLine en TurboLine?
De TurboLine geleiders hebben een mix van roestvrij staal en koper draadjes voor een effectieve balans tussen maximale geleiding en een lange levensduur. De geleiding is 40x beter dan die van een standaard geleider. Ze zijn herkenbaar aan het TurboLine logo. De PowerLine geleiders hebben draadjes van gemengd metaal. Zo heeft de geleider een betere geleiding, waardoor de levensduur wordt verlengd en de veiligheid van uw dieren wordt verhoogd.

Netten

Hoe kan ik meerdere netten met elkaar verbinden?
Met de meegeleverde aansluitingen kunt u netten bij elkaar. Met de meegeleverde aansluitingen.

Wat is de geleidbaarheid van de verschillende netten?
Tussen 30 - 45Ω p/m voor de meeste netten. 0,07 Ω voor de turboroosters.

Wat betekent dubbele pin voor bepaalde netten?
Meer stabiliteit voor de palen in de grond.

Wat is het verschil tussen enkele en dubbele pennetten?
Netten met een dubbele pin hebben meer stabiliteit, verder zijn er geen verschillen. Meer stabiliteit met de dubbele haring, geen andere verschillen.

Welk apparaat kan ik gebruiken voor hoeveel netten?
Hoeveel netten u op één apparaat kunt aansluiten, hangt af van uw situatie. Het hangt onder andere af van de begroeiing van je weiland: hoog, laag of midden? Ook de manier waarop je afrastering geaard is, welk apparaat je gebruikt en voor welke dieren je afrastering bedoeld is, heeft invloed op het aantal netten.

Accessoires

Mijn digitale voltmeter geeft ‘LO’ aan, maar ik kan geen fouten vinden in de afrastering.
Als de DVM ‘LO’ aangeeft, betekent dit dat de batterij van de DVM zelf bijna leeg is. Dit bericht heeft niets te maken met de staat van het hek. Vervang de batterij in de DVM (9V batterij: 9V MN 1604 6LR61)

Hoe werkt de FaultFinder / Smartfix?
De FaultFinder / Smartfix heeft speciale functies. Het is een combinatie van een volt- en spanningsmeter. Het is eenvoudig te gebruiken om de afrastering te testen en fouten op te sporen. Zie ook de productpagina met gedetailleerde handleiding voor meer info.

Kan ik mijn FaultFinder / Smartfix gebruiken met elk Gallagher-apparaat?
Je gebruikt de FaultFinder op het hek. Het is geschikt voor elke omheining, van gladde draad tot lint. Gebruik de FaultFinder nooit om de stroom direct op het apparaat te meten, maar minimaal 10 meter van het apparaat. Als je afrastering goed geïsoleerd is, zou er minimaal 3000V moeten verschijnen.

Wat is het verschil tussen een FaultFinder / Smartfix en een Digitale Voltmeter?
Een Digitale Volt Meter meet alleen volt. De FaultFinder meet ook ampères.

Hoe werkt een Live Fence-indicator of Fence Control Light?
Het wordt aan het hek bevestigd en licht op bij elke impuls van het apparaat. Je kunt van een afstand zien of het apparaat werkt. Er zijn geen batterijen nodig.

Algemene vragen

Verkopen jullie ook sloten voor veiligheidsroosters?
Nee, we hebben alleen anti-diefstal dozen om schrikdraadapparaat en batterij te beschermen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Gallagher & Producten van Pulsara?
Gallagher is een A-merk en Pulsara een B-merk. Gallagher heeft een hogere kwaliteit en Pulsara is een prijsvechter.