Productinformatie "MBS1800i schrikdraadapparaat i Series (230V AC / 12V DC - 14 J)"
De flexibiliteit van een multi-power apparaat gecombineerd met de kracht en intelligentie van de i Series. Het MBS1800i schrikdraadapparaat is geschikt voor afrasteringen tot een lengte van 65KM. Het apparaat geeft via de meegeleverde externe display duidelijkheid over de prestaties van het schrikdraadapparaat, zodat u altijd ziet of er nog genoeg panning op de afrastering staat. De multi-power optie maakt dit apparaat geschikt voor gebruik met een accu, maar ook met een zonnepaneel of via het lichtnet. Ook zijn er nog een tal van extra accessoires om nog meer inzicht te krijgen in de prestaties van uw afrastering. Een veelzijdig en betrouwbaar schrikdraadapparaat. Uniek voor de i Series is de externe display die u plaatst op de plek waar u wilt, tot een afstand van *50 meter van het schrikdraadapparaat zelf. Hier kunt u de status van uw afrastering aflezen en uw apparaat bedienen. (* Standaard 3 meter kabel bijgeleverd) Bij stroomverlies, als gevolg van bijvoorbeeld een tak tegen uw afrastering of vandalisme, waarschuwt de controller u direct.  De MBS1800i is voorzien van adaptive control. Elk gewoon schrikdraadapparaat kent een constante ladingenergie. De MBS1800i daarentegen voert het afgegeven vermogen op naarmate de afrastering meer wordt belast door kortsluiting. Zelfs bij een extreme belasting van 60 Ohm blijft uw afrastering 100% betrouwbaar.  Constateert u stroomverlies, dan schakelt u de afrastering uit en kunt de fout snel repareren. Gebruikt u de afstandsbediening? (Deze is optioneel verkrijgbaar. Dan schakelt u de afrastering ter plekke uit, repareert de fout, en schakelt de afrastering weer via de afstandsbediening in. Minder kans op uitbraak van uw dieren dus! Gebruik voor dit schrikdraadapparaat 5x een aardpen van 2m De Gallagher MBS1800i is uit te breiden met diverse i- Serie accessoires, zoals een i Series afstandsbediening, een i Series alarmsysteem, flitslamp, afrasteringsmonitor(en) en een SMS module.


Specificaties
:
- Maximale uitgangsspanning (V): 7000 - Ladingsenergie (J): 14 - Maximale inpuls- energie (J): 10 - Aantal aardpennen benodigd: 5 x 2 m - Zonder begroeiing (km) (advies): 65 - Lichte begroeiing (km) (advies): 43 - Veel begroeiing (km) (advies): 17 - Raster oppervlakte (ha) (advies): 75

Handleidingen

12V Battery backup option (SKU 582108): o
Diersoort: Geit, Paard, Schaap, Varken, Vee, Wild
Maximale Uitgangsspanning (V): 7000
Spanningsbron: Accu (12V), Multipower, Netspanning (230V), Solar
Spanning bij belasting 500 Ohm (V): 7000
Spanning bij belasting 100 Ohm (V): 5200
Ladingsenergie (J): 14
Maximale impulsenergie (J): 10
Enkel-draad - Ideale omstandigheden (km): 195
Maximale rasterlengte (km) : 65
Multi-draad (2) afstand - Lichte begroeiing (km) : 40
Multi-draad (3) afstand - Aanbevolen (km): 17
Rasteroppervlakte (Ha/Acre): 75/190
Max. stroomopname - 12V Accu (mA): *850
Gemidd. stroomopname 15V Adapter (W): *13
Accu duur - normale modus (dagen/VAh): ^1,5 days / 12V105Ah
Controlelampje apparaat aan/uit:
Externe display:
Controlelampje batterij (indicator):
Display aanduiding stroom (A):
Half vermogen stand:
Batterij spaarstand:
Display-aanduiding uitgangsspanning (V):
Autobescherming bij ontladen accu/batterij:
Display-aanduiding aardespanning (V):
Display-aanduiding retourspanning (V): o
Alarmindicator LED afrasteringsspanning:
Beveiliging bij raster kortsluiting :
Geluidsalarm afrastering/aarde:
Ingebouwde bliksembeveiliging:
Aanbevolen Bentonite aardingsmix (emmers): 2
Aansluitknop referentieaarde:
Normaal - langzame pulsstand: **
Aansluitoptie extern alarm: o
Vermogen afhankelijk van conditie afrastering:
Vol/half vermogen:
Aanbevolen accu (minimaal advies): 2x Optima YT S5,5L
Bediening via SMS: o
Adapter meegeleverd:
Afstandsbediening: o
Aanbevolen aantal aardpennen: 5x2m
Geschikte Adapter (Art.nr./Art.nr.): 401218 / 053865
12V Accu kabelset MB/MBS meegeleverd: 582207
Geschikt voor zonnepaneel (minimaal advies): 2x60W
IPX classificatie: IPX4
Garantie (Jaar): 3
Afmeting (lxbxh mm): 345x95x205
Gewicht (Kg): 4,2
Afrasteringsmonitor voor de i Series
Met deze afrasteringsmonitor voor de i Series heeft u de mogelijkheid om een aparte zone van de afrastering in de gaten te houden. Bij stroomverlies op de afrastering krijgt u direct een waarschuwing via het externe display, of via de SMS module als u deze heeft aangeschaft. Op een schrikdraadapparaat kunnen in totaal 6 afrasteringsmonitoren aangesloten worden. De productgarantie is 2 jaar. Lees hier alles over de i Series.

€ 269,00*
Afstandsbediening voor de i Series schrikdraadapparaten.
Met deze afstandsbediening voor de i Series vindt u de exacte locatie van de fout in uw afrastering. Ook kunt u overal langs de afrastering uw schrikdraadapparaat aan en uit zetten. De afstandsbediening heeft ook een functie waarmee u het display van het schrikdraadapparaat kunt tonen. De productgarantie is 2 jaar... Lees hier alles over de i Series.

€ 339,00*
Alarm systeem voor de i Series
Met de alarmcontroller kunt u een flitslamp en/of sirene aansluiten op een schrikdraadapparaat uit de i Series. Lees hier alles over de i Series.

€ 409,00*
Flitslamp voor de I-serie
M.b.v. deze alarm accessoire in combinatie met het i Series Alarm systeem wordt u visueel gewaarschuwd wanneer er een probleem is met de werking van de afrastering.

€ 73,95*
MB-serie 12V Batterij Backup-systeem
De Gallagher batterij back- up biedt automatisch voeding via batterij wanneer de netstroom toevoer naar het schrikdraadapparaat uitvalt. Het product biedt ultieme zekerheid voor bedrijven waarbij stroomtoevoer naar het raster van cruciaal belang is, zoals bijvoorbeeld dierentuinen. De back- up is eenvoudig te installeren en compatibel met alle MB i Series en MB/MBS schrikdraadapparaten.

€ 219,00*
Sirene voor de I-serie
Deze sirene is geschikt voor de schrikdraadapparaten uit de I- serie. Bij kortsluiting, als gevolg van bijvoorbeeld een tak tegen uw afrastering of vandalisme, wordt u direct gewaarschuwd door deze sirene.

€ 26,95*
Aardpen (1 meter, zonder aardklem)
Voor een goede werking van een schrikdraadapparaat is aarding van het apparaat noodzakelijk. Een goede aarding bestaat uit aardpennen met aardklemmen. Gebruik altijd gegalvaniseerde aardpennen met bijbehorende aardklemmen omdat deze de stroom beter geleiden. Gebruik altijd aardpennen met de juiste lengte De lengte van de aardpennen en het benodigde aantal aardpennen hangt af van het schrikdraadapparaat dat u heeft. - Batterij- apparaten: lengte minimaal 0,5 meter - Accu apparaten: lengte minimaal 1 meter - Lichtnetapparaten: lengte minimaal 1,7 meter

€ 11,25*
Aardpen (1x 0,5m, inclusief 3 meter kabel)
Aardpen (0,5m, inclusief 3 meter kabel) Voor een goede werking van een schrikdraadapparaat is aarding van het apparaat noodzakelijk. Een goede aarding bestaat uit aardpennen met aardklemmen. Gebruik altijd gegalvaniseerde aardpennen met bijbehorende aardklemmen omdat deze de stroom beter geleiden. Gebruik altijd aardpennen met de juiste lengte De lengte van de aardpennen en het benodigde aantal aardpennen hangt af van het schrikdraadapparaat dat u heeft. - Batterij- apparaten: lengte minimaal 0,5 meter - Accu apparaten: lengte minimaal 1 meter - Lichtnetapparaten: lengte minimaal 2 meter Met de extra aardpen van 0,5m + 3m kabel kan elk batterij- apparaat afdoende geaard worden.

€ 14,95*
Aardpen 1,7m incl. aardklem (1)
Voor een goede werking van een schrikdraadapparaat is het slaan van aardpennen noodzakelijk. Accu- apparaten: lengte aardpen vanaf 1m. Lichtnetapparaten: lengte aardpen vanaf 1,7m.

€ 24,45*
Grondkabel ø2,5mm (25 meter) - 35 Ohm/1km
Grondkabel is noodzakelijk voor de verbinding van het schrikdraadapparaat met de afrastering en met de aardpennen. Grondkabel wordt ook gebruikt om ondergrondse verbindingen te maken, bijvoorbeeld bij hekken en doorgangen. Voor afstanden langer dan 30 meter gebruikt u de 2,5 mm grondkabel. Is de te overbruggen afstand korter dan 30 meter? Gebruik dan 1,6 mm grondkabel. Bijzonder handig is de metermarkering. U hoeft niet meer zelf met de meetlat in de weer, u knipt grondkabel eenvoudig per meter af!

€ 47,95*
Poortgreep (zwart, met N-haak) 10 stuks - extra voordelig PromoPack!
Eenvoudige poortgreep voor het maken van een doorgang in uw afrastering. Deze poortgreep is voorzien van een N- haak om eenvoudig in een poortgreepanker te haken.

€ 18,55*
Ringisolator - voordelig PromoPack (100 stuks)
Ringisolator met doorlopende steun voor houten paal. Gemaakt van zwart hoogwaardig kunststof. Geschikt voor draad en koord.

€ 19,95*
Storingsdetector voor elektrische afrasteringen
Het oplossen van storingen in een elektrische afrastering is snel gefixt met deze FaultFinder. Met deze stroomzoeker vindt u in korte tijd de oorzaak van een slecht functionerende afrastering. Multifunctioneel want de FaultFinder kan eveneens gebruikt worden om het voltage op een afrastering te meten. Onmisbaar instrument wanneer u een elektrische afrastering heeft. Check uw afrastering met de Gallagher check!

€ 164,95*