Animal Performance


Login Gallagher Animal Performance

Hoe  uitvoeren van een regelmatig weegprogramma helpt om de prestaties van het vee te maximaliseren. Gallagher biedt een reeks online tools, apps en software om te helpen bij het succesvol managen van uw dieren.

Je kunt niet beheren wat je niet meet

In het steeds concurrerender landbouwlandschap van vandaag zijn boeren op zoek naar voortdurende verbetering van hun bedrijf. Van groothandelaren die specifieke streefgewichten eisen, tot contractweiders die voortgangsgewichten en gewichtstoename moeten rapporteren, tot het bereiken van industriële streefniveaus voor maximaal reproductief succes, of het voldoen aan rapportagesystemen van rasverenigingen/traceerbaarheid en andere industrienormen en nog veel meer; oplossingen die giswerk vervangen door nauwkeurige, betrouwbare informatie worden steeds populairder.

Met weegsystemen kunnen landbouwers gemakkelijk het gewicht van dieren vastleggen, waarbij de traditionele “oogmeter” wordt vervangen door een nauwkeurige meting. Een weegsysteem speelt een cruciale rol bij het volgen van de dierprestaties en het stimuleren van de winstgevendheid van het bedrijf. Met name de verzamelde gegevens over het gewicht van de dieren stellen boeren in staat onderbouwde beslissingen te nemen over gezondheidsbehandelingen, voederregimes, fokken en gewasprestaties.

Meten en analyseren

Kritische prestatiemetingen die worden vastgelegd zijn:

  • Groeicijfers en conditiescores van de veestapel
  • Fokprestaties (AI-data, drachtigheidsresultaten, geboortegemak/complicaties enz.)
  • Groeisnelheid versus gewas- en voederregimes
  • Gezondheidsbehandelingen (doseringen, data en intervallen)
  • Informatie over de voorraadinventaris

Deze ruwe gegevens kunnen vervolgens worden vergeleken met de beïnvloedende factoren, waardoor bedrijfsbeslissingen duidelijker en uiterst tijdsefficiënt worden, bijv.

  • Analyse van de groeisnelheid van dieren, bv. ten opzichte van de voederbron of genetische bron
  • Gewas- en voederprestaties en winstgevendheid, bijvoorbeeld: omzetting van voer naar streefgewicht
  • Fokprestaties van dieren, bijvoorbeeld: opvolging van stamboom, drachtresultaten versus gewicht en AI, beslissingen over het ruimen van kuddes of koppels
  • Diergeneeskundige behandelingen, bijv.: doeltreffendheid van het behandelingsprogramma, beheer van wachttijden

Voordelen van automatisering

Een van de grootste uitdagingen van een permanente registratie-, monitoring- en analysestrategie is echter tijd en efficiëntie. Traditionele op papier gebaseerde systemen zijn notoir onnauwkeurig en tijdrovend. Fouten bij het handmatig lezen van tags door modder en slecht zicht zijn onvermijdelijk. En dan is er nog de tijd die gemoeid is met het overtypen van die informatie om die later te bekijken, laat staan de tijd die gemoeid is met de analyse.

Met de grote verscheidenheid aan geautomatiseerde systemen die nu beschikbaar zijn, is het proces van begin tot eind, van het vastleggen van de gegevens tot het bekijken van de informatie om beslissingen te nemen, veel eenvoudiger en sneller. Sommige van de beschikbare systemen zijn complexer dan andere, maar bij Gallagher richten we ons op het bieden van briljante oplossingen aan veehouders, die uiterst eenvoudig te gebruiken zijn. Dankzij onze ervaring met diermanagement hebben onze producten gebruiksvriendelijke menu’s, unieke touchscreens en een groot aantal ingenieuze ideeën waardoor deze apparaten eenvoudig kunnen worden opgepakt en gebruikt.

Gallagher oplossingen

Wij bieden een breed scala aan oplossingen voor wegen.

bekijk onze flow chart

Uw enige bron van waarheid

Bekijk en bewerk uw gegevens overal en altijd, op meerdere apparaten

Animal Performance web en mobiele app

Krijg controle over uw dierprestaties

Met een alles-in-één hardware- en softwareoplossing waarmee u de prestaties van uw vee kunt volgen, betere beslissingen kunt nemen en uw winst kunt vergroten.

Animal Performance abonnementen