Hoe werkt een Goodnature val?

Onze vallen zijn een beetje anders dan andere ongediertevallen, omdat ze CO₂-gas gebruiken, waardoor de val zich automatisch reset.


Ga naar de webshop om al onze producten te bekijken

Het begint allemaal met ruiken

Een van de meest kritische stappen in het hele vangproces is het verstrekken van een pasta waarvan je doeldier de geur heerlijk vindt. Als de pasta in je val niet vers ruikt, zul je geen interesse wekken (hoe goed de val ook is!).

Wij hebben een speciale pasta ontwikkeld met een lange levensduur, die bij gebruik in onze automatische pastapomp zes maanden lang consistent kan worden verspreid. Omdat hij voortdurend verse pasta verspreidt, betekent dit dat de val altijd goed ruikt voor je doelplaag.

De levende val

Het ontwerp van de Goodnature-val was een lang proces, en er zijn vele jaren van onderzoek en ontwikkeling aan voorafgegaan om hem te krijgen waar hij nu is. De toevoeging van CO₂-gas was een van de grootste doorbraken van het team op die reis.

Medeoprichter Craig was aan het mountainbiken met zijn dochter toen hij ontdekte dat hij een lekke band had. Hij vroeg om een pomp, en terwijl niemand een pomp kon aanbieden, gaf een medefietser Craig een kleine gasbus, vol met CO₂. Met één snelle actie was de slang vol en de druk hoog - het bracht hem op een idee.

Wanneer de bus in een Goodnature val wordt geschroefd, vult het gas van binnenuit een kamer in de val, waardoor een immense druk ontstaat. Hierdoor krijgt de striker zijn knal! Als de trekker wordt losgelaten, wordt ook de druk opgevoerd en wordt de slagpin afgevuurd, waardoor de val wordt geactiveerd.

Als de val eenmaal is afgegaan, sluit de klep die zojuist het gas heeft vrijgelaten en sluit zich. Het gas wordt opnieuw gevuld en opnieuw wordt de druk opgebouwd, waardoor je val klaar is voor de volgende keer dat hij afgaat.

Raak de trekker niet aan

Je ziet in de video hierboven dat er een dunne draad in de kamer van de val zit. Dit is de trekker, die de val laat weten dat er een dier in zit. Als het dier naar de pasta klimt, schampt het langs de trekker en activeert de afgifte van gas, waardoor, zoals we weten, de slagpin vrijkomt en het dier wordt gedood.

Aanvaltijd

De striker is wat alle schade aanricht binnen een Goodnature val. Het is een krachtige slag op de kop van een ongedierte, gevangen in de val. Hierdoor sterven ze onmiddellijk en op humane wijze.
We hebben uitgebreide tests gedaan om er zeker van te zijn dat de slagpin in onze Goodnature vallen elke keer afgaat, zonder mankeren. Wanneer er vervolgens een plaag in je val zit, kun je erop vertrouwen dat de val zijn werk zal doen, en het dier niet zal lijden.

De reset

Een van de beste dingen van Goodnature vallen is dat ze automatisch resetten. Als de druk volledig is weggevallen, keert de slagpin terug naar zijn beginpositie. Zodra de slagpin zich heeft teruggetrokken naar zijn beginpositie, kan de kamer zich weer vullen met gas, waardoor de druk in de val toeneemt en hij klaar is om opnieuw toe te slaan.
Hoewel het heel anders is dan een val waar je in het verleden misschien mee gewerkt hebt, zijn Goodnature vallen een betrouwbare, duurzame oplossing voor je ongedierteprobleem. Als je meer wilt weten, of vragen hebt over je eigen val - neem dan contact op! We horen graag van je. Je kunt ons mailen op hello@goodnature.co.nz