Basisprincipes elektrische afrastering - Wat is een elektrische afrastering?

Een elektrische afrastering is een barrière om je dieren veilig te houden en ongewenste dieren te weren uit tuinen en andere landschappen die je wilt beschermen. Elektrische afrasteringen zijn ook ideaal voor begrazing of weidebeheer, omdat ze dieren op een geselecteerd deel van de weide of het gewas houden.

Het bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Schrikdraadapparaat – zendt een stroompuls uit.
  • Geleider – lint, (plastic) draad, high tensile of equifence voor geleiding van de stroom.
  • Paaltjes – voor het aanbrengen van de geleider.
  • Isolatoren – isoleren de stroom van de houten of ijzeren paaltjes, zodat deze niet naar de grond loopt.
  • Aarding – geleidt de stroom terug naar het schrikdraadapparaat wanneer het schrikdraad wordt aangeraakt. Hierdoor ontstaat een lus.

Lees meer over


Oplossingen voor elektrische afrastering

Een elektrische afrastering is een ideale oplossing om dieren veilig binnen een bepaald gebied te houden of om de bewegingen van dieren op het bedrijf te controleren. Elektrische afrastering kan ook worden gebruikt om een optimaal rendement van het weiland te bereiken.

Permanente afrastering

Permanente systemen met high tensile draad zorgen voor permanente afrasteringen met een lange levensduur. Ze zijn eenvoudig te installeren en te bedienen en bieden een zeer effectieve dierbeheersing die een leven lang meegaat.

Mobiele afrastering

Mobiele afrasteringen zijn zo gemakkelijk te verplaatsen en op te zetten, dat het een veelzijdige oplossing is voor het afrasteren van elk type dier, zelfs op de meest afgelegen gebieden van uw terrein.