Waarom kiezen voor een elektrische afrastering?

Een elektrische afrastering is een goede oplossing om je boerderij efficiënter en productiever te maken. 
Laten we je meenemen door de voordelen van een elektrische afrastering en uitleggen waarom het een ideale keuze is voor je boerderij.

Voordelen van schrikdraad

1. Kosteneffectiviteit

Elektrische afrasteringen zijn over het algemeen goedkoper te plaatsen en te onderhouden dan traditionele afrasteringsmaterialen zoals hout.

2. Veelzijdigheid

Elektrische afrasteringen kunnen worden gebruikt om de meest uiteenlopende gebieden af te schermen. Het kan ook gemakkelijk worden verplaatst of aangepast als dat nodig is. Dit maakt elektrische afrasteringen ook zeer geschikt om weilanden op te delen in meerdere percelen.


3. Weinig onderhoud

Elektrische afrasteringen vergen heel weinig onderhoud in vergelijking met andere soorten afrasteringen. Je hoeft het hek niet te verven of te beitsen en het hoeft niet zo vaak vervangen te worden als andere soorten hekwerk. Dit kan op lange termijn tijd en geld besparen.

4. Veiligheid

Elektrische afrasteringen zijn een veilige en humane manier om dieren onder controle te houden, want ze geven een milde schok die voldoende is om ze af te schrikken over het hek te gaan, zonder ze te schaden.

5. Duurzaamheid

De elektrische afrastering kan zeer duurzaam zijn, omdat hij niet rot of slijt. Met het juiste onderhoud en verzorging kan een elektrische afrastering vele jaren meegaan.

Je elektrische afrastering samenstellen 

Wil je weten welke onderdelen je nodig hebt voor je elektrische afrastering? Gebruik de online configurator om de perfecte afrastering voor je dieren samen te stellen.
Als je meer specifiek advies wilt, vraag dan een gratis adviesgesprek aan en een van onze experts zal je boerderij bezoeken om de beste oplossing voor jouw specifieke behoeften samen te stellen.