eShepherd™ 

De virtuele afrastering komt eraan


Een herder voor elk dier

Volg, beheer en verplaats dieren met een druk op de knop. Altijd en overal. De eShepherd app geeft je 24/7 zicht op en controle over de verblijfplaats en gezondheid van je dieren en verbindt boeren met hun kuddes als nooit tevoren.


Wat is eShepherd?

eShepherd is een halsband met GPS op zonne-energie. De band maakt verbinding met web- en mobiele toepassingen waarmee boeren vanaf hun telefoon of laptop hun vee op afstand kunnen omheinen, verplaatsen en controleren. Boeren kunnen overal op hun terrein een virtuele omheining tekenen en hun vee wordt getraind om binnen die virtuele barrière te blijven.

In wezen is het eShepherd-systeem een virtueel weide- en diermanagement-instrument dat het potentieel heeft om enkele van de belangrijkste problemen van veehouders op te lossen. Het biedt voordelen voor de levensstijl van veehouders, de natuurlijke omgeving waarin zij werken en de resultaten van hun landbouwactiviteiten.

Hoe werkt het?

In de eShepherd-software wordt een virtuele afrastering gemaakt en via de cloud naar de halsbanden van de dieren gestuurd. Dieren die de eShepherd-nekband dragen, worden getraind om de virtuele, door de veehouder bepaalde grenzen te herkennen en er binnen te blijven. Wanneer een dier de virtuele afrastering nadert, zendt de nekband een audiocue uit. Als het dier de cue negeert en doorgaat naar de virtuele afrastering, geeft de nekband een aversieve maar onschadelijke puls af. eShepherd cues zijn geautomatiseerd, voorspelbaar en vermijdbaar; dieren leren snel hun gedrag te veranderen en alleen te reageren op een audiocue.

1. eShepherd-nekband
De nekband op elk dier stuurt gegevens en hun coördinaten naar GPS-satellieten.

2. GPS plaatsbepaling
De locatie van elk dier wordt geregistreerd op een GPS.

3. Basisstation
De gegevens van de dieren worden naar een basisstation gestuurd dat op een boerderij is geïnstalleerd. Dit basisstation fungeert als intermediair tussen de eShepherd-nekbanden en de app van waaruit boeren hun dieren kunnen besturen.

4. Cloud database
De door het basisstation verzamelde gegevens worden naar een cloud database gestuurd. Algoritmes verwerken deze gegevens vervolgens tot bruikbare inzichten voor boeren.

5. eShepherd app
Boeren kunnen hun weilanden en vee virtueel beheren vanuit een handige app.

Op afstand toezicht houden op dieren met inzicht in welzijn, locatie en beweging

Identificeer snel wanneer uw dier gescheiden is van de kudde, gewond is, enz.

Dieren snel en efficiënt verplaatsen met zo min mogelijk stress

Heat maps voor begrazing helpen te bepalen waar de meest productieve weilanden zijn

Wees de eerste die weet wanneer eShepherd wordt gelanceerd! Als je je wilt abonneren op onze eShepherd updates, geef dan de volgende informatie zodat we je kunnen toevoegen aan onze e-mail contactlijst.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *