Tips til vedligeholdelse og opbevaring af dit elhegn

Vedligeholdelse er afgørende for at forlænge levetiden på dit hegn. Dette gælder for alle typer hegn. Uanset om det er bånd, snor eller højspændingshegn, skal dit hegn vedligeholdes korrekt.
Vores erfaring viser, at et Gallagher-hegn, der er installeret korrekt, kan holde i op til 30 år. Hegnet bør kontrolleres regelmæssigt. Når der er behov for vedligeholdelse, anbefaler vi, at du gør det med det samme. Hvornår er det nødvendigt med vedligeholdelse? Det kan du tjekke med Gallagher-tjekket.
Tip: Skal dine dyr blive udenfor hele vinteren? Så tjek hele dit hegn for at sikre, at det er i god stand

Opbevaring af elektriske hegn

Hvis du midlertidigt ikke bruger dit hegnsapparat om vinteren, er det bedst at slukke det og opbevare det. Der er små forskelle alt efter typen af elektrisk hegnsapparat:

Opbevaring af 230V-apparater
Disse elektriske hegnsapparater slukkes bedst, når stikket tages ud af stikkontakten. Du kan tage apparatet ud af væggen og istandsætte det. Hvis apparatet hænger et sikkert, tørt og beskyttet sted, kan du dog lade det hænge udenfor.

Opbevaring af batteridrevne 9V/12V-apparater
For batteriapparater er det bedst at afbryde batteriet fra elhegnsapparatet. Afhængigt af batteritypen er det bedst at opbevare dem i en oplader. 9V-batterier kan ikke oplades, 12 V-batterier kan det. Dette kan gøres med en speciel oplader, som fås separat. Opladning sikrer ikke kun, at batteriet er klar til brug med det samme, men forlænger også selve batteriets levetid.

TIP: Tilslut dit batteri til en dråbelader, når du ikke længere bruger det. Kontroller på forhånd, hvilke spændinger dit batteri har, og om det er egnet til opladning.

Rengøring af solcelleanlæg

Der er 2 forskellige muligheder for at rense din enhed med solcelleanlæg:

Mulighed 1: Du indstiller knappen på energiapparatet til "slukket". Du lader batteriet være tilsluttet i enheden. Du placerer energizer på et tørt og sikkert sted, hvor solpanelet stadig kan fange dagslys. F.eks. foran et vindue i skuret. På denne måde bliver batteriet konstant genopladet langsomt, så det ikke løber tomt og går i stykker.
Mulighed 2: Du fjerner batteriet fra enheden og tilslutter det til en egnet oplader. Her skal du være meget opmærksom på, om eller hvor meget spænding dit batteri er. Den oplader, du vælger, skal passe til batteriets spænding.

Opbevaring af elhegnsnet

Opbevaring af nettene på et tørt og ryddeligt sted gør dem længere holdbare og gør dem klar til næste sæson. Vi giver dig gerne tips og råd om, hvordan du bedst passer på dit hegn for at forlænge dets levetid. 

Skal du tjekke dit hegn? Lav Gallagher-tjekket!

Som dyreelsker vil du gerne være sikker på, at dine dyr forbliver sikre på deres græsarealer og ikke behøver at have med dyr at gøre, der bryder ud. Det er derfor vigtigt at tjekke dit hegn for at sikre, at det fungerer optimalt. Foråret er f.eks. et perfekt tidspunkt til at foretage dette tjek for at få en frisk start på den nye græsningssæson. Men regelmæssig kontrol er også meget vigtig i løbet af græsningssæsonen! For at gøre det nemt at kontrollere dit hegn har vi udviklet Gallagher Check. Takket være den trinvise vejledning kan du nemt kontrollere dit eget hegn derhjemme uden at bruge for meget tid. Se videoen om Gallagher-tjekket  eller download Gallagher-tjekket (pdf) ,så du har alle oplysninger ved hånden og kan gennemgå det trin for trin i ro og mag. Efter tjekket kan du være sikker på, at dit hegn er i god stand og klar til græsningssæsonen! season!