Porte til elektriske hegn

En låge er det sted, hvor du kommer ind og ud af dit hegn. Portene findes i forskellige former og størrelser og skal passe til dit specifikke hegn. Det er vigtigt, at en port lukker hegnet korrekt, og at strømmen kan løbe gennem hele hegnet. For at skabe en port, hvor der ikke er spænding på selve porten, er det vigtigt, at du bruger et jordkabel (gravet ned under porten) for at sikre, at strømmen kan løbe videre ud over porten. Du placerer kablet under porten og forbinder kablet på begge sider af porten til dit hegn. På denne måde vil din port være tilgængelig for både mennesker og dyr, og hele dit hegn vil forblive strømførende.

Hvad er porte?

(Eng)porte, også kaldet landhegn, er naturligvis vigtige i et komplet hegn. En engport tjener som indgang til dit stykke jord, og den sikrer sikker adgang.

Typer af portene til engen

Gallagher har forskellige typer af engporte: Der findes forskellige typer af enghegn: elektrisk hegn, gennemkørselshegn, flertrådet enghegn, automatisk optrækkelig spole, elastisk reb og gennemkørselselastisk reb.

 • Elektrisk hegn: Meget effektivt, vedligeholdelsesfrit og justerbart elhegn. Garanteret lang levetid. Velegnet til alle dine permanente elhegn. Leveres uden galvaniserede ledninger. Du kan også spænde bånd ind i hegnet efter behov. Størrelse: 2,5 m bred x 1 m høj, kan forlænges til max. 4.5m.
 • Gennemkørselshegn: Et komplet hegn, let at bære og hænge op på steder, hvor man ofte skal køre igennem et hegn. Altså en færdig gennemkørsel til et permanent hegn! Traktoren skubber hegnet, der er under spænding, op af sig selv, og hegnet lukker automatisk.
 • Multi-strengs gate kit: Det mest komplette og let at installere multistrenge gate kit fra tape. En omkostningseffektiv løsning til næsten enhver gennemgangsbredde.
 • Elastisk reb: Stærkt elastisk reb til semi-permanent heste- og kohegn. Også velegnet til at lave passager. Kan strækkes til 2x egen længde. Med UV-beskyttelse for lang levetid. Meget synligt.
 • Elastisk snor passage sæt: Komplet sæt til hurtigt og nemt at lave en passage i et snorhegn med ledende elastisk snor.

 • Sæt med automatisk indtrækkelig spole: Du kan hurtigt og nemt skabe en passage i dit hegn med det indtrækkelige autooprullesæt. TurboLine-båndet på 40 mm rulles automatisk ud og rulles op på en maksimal længde på 15 meter. Båndet er let at trække ud og hænge fast i et lågeankre ved hjælp af det medfølgende lågeankre. Den indtrækkelige automatiske spole leveres med et monteringsbeslag til montering på en træstolpe.
 • Fjederlågeventil: Sæt til hurtigt og nemt at lave en passage i hegnet. Du skal blot fastgøre fjederen til porthåndtaget og hægte den fast i det medfølgende porthåndtagsankre
 • Batt-Latch automatisk lågeåbnertimer: Batt-Latch er en automatisk lågeåbner, der leveres med en fjederbetjent lågeventil. Systemet gør det muligt for den fjederbelastede portåbner at åbne porten automatisk på forprogrammerede tidspunkter. Dette system er yderst velegnet til f.eks. mælkeproducenter, der ønsker at have kontrol over afgræsningen uden selv at skulle åbne porten. Batt-låsen kører på batterier i kombination med et solpanel, hvilket gør, at batteriet holder længere.

Dimensioner på portene til engen

Gallagher engporte fås i forskellige størrelser. Længden kan variere mellem 2,5 m og 18,5 m.

 • Elektrisk hegn: Størrelse: 2,5 m bred x 1 m høj, kan forlænges til max. 4.5m.
 • Drive-through gate: Gennemkørselsportene fås i 2 forskellige størrelser: 3.gennemgangsdørene er tilgængelige i to forskellige størrelser: 7 meter bred og 5 meter bred.
 • Multi-strengs gate kit: Multi-strengs gate-sæt fås i tre forskellige størrelser: 2 ledere 12,5 mm 8 meter, 4 ledere 12,5 mm 6 meter og 4 ledere 40 mm 6 meter.
 • Indtrækkelig automatisk optromling: 40 mm TurboLine-båndet rulles automatisk af og oprulles automatisk og fås i en maksimal længde på 15 meter og 18,5 meter.
 • Elastisk ledning: Gallaghers elastiske reb fås i en 50-meter-rulle.
 • Passagesæt elastisk snor: Passagesæt elastiksnor fås i to forskellige størrelser: 3 - 6 meter og 6,5 - 11 meter
 • Fjederlåseventil: Disse fås kun til en maksimal passagelængde på 5 meter

Når du vælger din port, skal du huske på nedenstående:

1. Dyretype
Hvert dyr har brug for en anden type hegn, så når du vælger port, er det vigtigt at have dette i tankerne. Til heste anbefaler vi en låge, der er meget synlig med flere tråde: f.eks. multistrenge lågesættet eller den indtrækkelige autohjulsholder med 15 meter bånd. Til kvæg foreslår vi en mere enkel port med 1 eller flere tråde (afhængigt af dyretypen), f.eks. en fjederport eller en port med elastisk reb.
2. Den type leder, du bruger i dit hegn
Vi har forskellige typer porte i vores sortiment med forskellige typer ledere. Rent æstetisk vil det se bedst ud, hvis du vælger en port med samme leder som dit hegn. Hvis du har et båndhegn, skal du vælge et flerstrenget grindsæt eller en optrækkelig autospole med bånd. Hvis du bruger snor/reb i dit hegn, kan du bruge den optrækkelige autoreel med snor eller et af sættene med reblåseporte.
3. Typen af hegn, permanent eller mobilt
For et permanent hegn kan du bruge alle de portsæt, som vi har til rådighed. Derudover kan du også bruge en standardport eller den elektrificerede stålport. Sidstnævnte er en meget sikker og flot løsning, som kan bruges med en leder efter eget valg, så den passer til resten af hegnet. Til mobile hegn er du bedre tjent med at vælge en fjederport eller et repsæt.