Elektriske hegnsapparater

Min enhed virker ikke, hvad skal jeg gøre?
Kontroller apparatet separat fra hegnet, hvis alle værdier er gode, skal du kontrollere dit hegn for kortslutninger (ødelagte isolatorer, vegetation osv...) og kontrollere dit jordingssystem. Du kan bruge siden Gallagher Check til dette. Hvis enheden derefter stadig ikke virker, skal du kontrollere sikringen; hvis den er defekt, skal du udskifte den med en anden af samme type.

Apparatet giver ikke nok strøm, hvad skal jeg gøre?
Kontroller apparatet separat fra hegnet; hvis alle værdier er gode, skal du kontrollere dit hegn for kortslutninger (ødelagte isolatorer, vegetation osv...) og kontrollere dit jordingssystem. Du kan bruge siden Gallagher Check til dette. Hvis apparatet derefter stadig ikke virker, skal du kontrollere sikringen; hvis den er defekt, skal du udskifte den med en anden af samme type. Hvis apparatet stadig ikke virker, skal du downloade reparationsformularen på supportwebstedet og få apparatet afhentet til reparation hos Gallagher Europe.

Findes der en anordning, hvor stødets styrke kan reguleres?
Med energiapparaterne i I-serien kan du indstille apparatet til halv styrke.

Min M300/600/1200 fungerer på halv styrke (gul knap), men hvis der opstår en kortslutning, viser displayet, at den fungerer på fuld styrke.
Displayet kan ikke angive, at den fungerer på halv styrke.

Mit Gallagher-apparat giver interferens på radio/TV. Hvad kan jeg gøre ved dette?
Vores enheder er beskyttet af de mest moderne standarder og bør ikke forårsage nogen interferens. En sådan interferens kan have to årsager. Jordingskablet er i dårlig stand eller ikke tilsluttet. Forbedr jordforbindelsen, og kontrollér forbindelsen. Du kan få flere oplysninger om kontrol af hegnet ved at bruge siden om Gallagher-tjek.

Hegn generelt

Kan jeg bruge min hegnsapparat til pigtråd?

Nej, det kan du ikke. Det er forbudt ved lov at sætte strøm på pigtråd. Det er dog muligt at bruge fjernisolatorer til elhegn ud over pigtråd. Pigtråd er en ståltråd eller et stålhegn med skarpe spidser på den. Bruges til at lave billige hegn eller til at sikre bygninger. Det er ikke tilrådeligt at bruge pigtråd, når du holder dyr, da det kan skade dine dyr alvorligt. Så det er bedre ikke at bruge pigtråd og i hvert fald ikke at sætte spændinger på den.

Hvad menes der præcist med hegnslængde?
Hegnets samlede længde x antal tråde


Hvor højt skal jeg indhegne de forskellige dyretyper?
Du kan finde oversigten pr. dyretype på siden råd & inspiration.
Jording

Hvilken type jordpæl kan jeg bruge?
Det er bedst at bruge en galvaniseret jordpæl. En pæl af kobber vil hurtigt ruste og dermed hurtigt miste sin virkning.
Hvorfor er den nødvendige jording forskellig for hver enkelt hegnsenhed?
Når kredsløbet er sluttet ved at noget eller nogen rører ved hegnet, er det nødvendigt, at al den energi, der genereres af strømgiveren, også ledes tilbage gennem jordforbindelsen for at få et velfungerende hegn. Derfor er det nogle gange nødvendigt at indsætte flere jordstifter. En hobbyenhed kan fungere med kun 1 jordpæl, fordi mindre energi passerer gennem systemet. Et kraftigt apparat genererer meget energi, som ikke kan ledes tilbage gennem 1 jordpæl; derfor er der her behov for flere jordpæle.

Hvad forstås ved referencejording?
Herved kontrolleres jordingssystemets kvalitet. En ekstra jordingspind er nødvendig for at måle spændingen i jordingssystemet. Hvis referencejorden ikke er tilsluttet, viser jordspændingsdisplayet 0,0. Husk, at hvis din jordforbindelse er næsten perfekt, kan den også vise 0,0. For at sikre dig, at din jording er i orden, skal du måle spændingen ved selve jordstiften, den skal også vise 0,0.

Hvorfor har jeg brug for et særligt jordkabel til et jordingssystem?
Et særligt jordkabel har en kerne af galvaniseret tråd og er dobbeltisoleret, hvilket forhindrer kortslutninger. Eksterne påvirkninger (forstyrrelser) har således mindre indflydelse på hegnet.
Hvad er forskellen mellem 1,6 - 2,5 og 2,7 mm jordkabel?
Modstand. Jo tyndere kerne, jo højere modstand. 2,7 mm har en mindre modstand, hvilket er ideelt til transport af energi over længere afstande under jorden. Hvis afstanden til hegnet er 25 meter eller mere, skal du altid bruge 2,5 mm eller 2,7 mm.

Isolatorer

 Hvorfor er XDI et så specielt produkt?
XDI er stærkere takket være ny teknologi. Den er mere robust takket være dens metalkerne. Risikoen for kortslutninger er stort set nul takket være det nye design. Den orange PVC-del fungerer som en slidindikator.


Hvad er forskellen mellem de almindelige fikseringstråde og de plastificerede?
De plastificerede clips giver dig mulighed for at fastgøre ledning til en økopæl eller insultimber stolpe.

Hvad er forskellen på en normal og en hjørneisolator?
Hjørneisolatorer er stærkere, fordi de skal modstå mere kraft.
< /div>

Hvad er forskellen mellem en PowerLine og en TurboLine isolator?
Kvaliteten af TurboLine isolatoren er jævn bedre.

Hvad er fordelene ved den nye TurboLine hesteisolator?
Isolator med blød puder, der holder tapen mellem 2 gummidele (patenteret system). Tapen fastgøres med 1 klik, hvilket forhindrer slid. Garanteret lang levetid. En ekstra skrue kan bruges til at stramme isolatoren endnu mere.
Pæle

Hvad er fordelene ved en insultimber stolpe?
Denne stolpe lavet af en speciel træsort har den egenskab at være 100% selvisolerende; hvilket betyder, at der ikke er behov for isolatorer, og at stolpen er af usædvanlig høj kvalitet. Dette sparer omkostninger ved installationen.


Hvad er fordelene ved en øko pullert?
Økopullerten i plast er lavet af 100 % genbrugsmateriale (polypropylen). Dette materiale og krydsprofilen garanterer jernkvalitet. Tværprofilen sørger også for, at pullerten forbliver solidt i jorden. Man behøver kun at bruge fikseringstråde til at sikre det. Hullerne er forboret i de sædvanlige højder og stolperne er garanteret i 10 år.

Hvad er fordelene ved den isolerede linje Post?
Line-posten har den fordel, at den er nem at installere selv uden brug af eksperthjælp. Stolperne er selvisolerende og de ønskede styr kan nemt fastgøres i mere end 10 forskellige højder. Desuden gør stolpens glasfiltkerne den meget sikker, da den giver efter (og ikke knækker), hvis et nødstedt dyr skulle støde på den. Line-posten kan genbruges, er garanteret i 10 år og har en forventet levetid på 25 år!

Hvorfor er der ikke behov for isolatorer med insultimber- eller øko-stænger?
Disse stænger er 100 % selvisolerende; så de kræver ikke yderligere isolatorer for at fiksere ledningen.

Hvad er forskellen mellem en insultimber pullert og en insultimber batting?
Piller bruges, hvor der er spænding på wiren, som fx et hjørne. Batting bruges steder, hvor der kun skal holdes afstand og højde. Der er ingen spænding på batting.

Konduktorer

 Hvad er forskellen mellem ståltråd og snoet ståltråd?
 Gallagher High Tensile wire har specifikke egenskaber og en minimumsproduktgaranti på 10 år. Det er en speciallegering af 95 % zink og 5 % aluminium. Gallagher High Tensile wire har derfor en større trækstyrke (500) end snoet ståltråd (65). Modstanden for Gallagher HT-tråd er meget lavere (35 ohm/km) end for tvundet ståltråd (120 ohm/km). Som et resultat er ydeevnen og levetiden for Gallagher High Tensile optimal.

Hvad er forskellen mellem 1,6 og 2,5 mm ståltråd?
Modstanden. 2,5 mm ledningen har mindre modstand og bedre ledningsevne.

< div>Hvad er Gallagher HT-tråd lavet af?
Det er en speciallegering af 95 % zink og 5 % aluminium.

Hvorfor er Gallagher Permanent Cable/Equifence et så specielt produkt?
< div>Permanent kabel/Equifence er et elastisk kabel med en galvaniseret kerne. Den 3 mm tykke belægning beskytter hestene mod den galvaniserede kerne. Plastkablet leder strømmen takket være de 3 karbonlinjer, der er i direkte kontakt med kernen.

Hvad er forskellen mellem PowerLine og TurboLine?
< div>TurboLine lederne har en blanding af rustfrit stål og kobbertråde for en effektiv balance mellem maksimal ledningsevne og lang levetid. Ledningsevnen er 40x bedre end en standardleders. De kan genkendes på TurboLine-logoet. PowerLine lederne har ledninger af blandet metal. Lederen har således bedre ledningsevne, hvilket forlænger dens levetid og øger sikkerheden for dine dyr.

Nets

Hvordan kan jeg forbinde flere net sammen?
Med de medfølgende forbindelser kan du forbinde net sammen. Med de medfølgende forbindelser.


Hvad er ledningsevnen for de forskellige net?
Mellem 30 - 45Ω p/m for de fleste net. 0.07 Ω for turbo-nettene.

Hvad betyder dobbelt pin for visse net?
Mere stabilitet for stolperne i jorden.

Hvilken enhed kan jeg bruge til hvor mange net?
Hvor mange net du kan tilslutte til en enhed afhænger af din situation. Det afhænger bl.a. af vegetationen på din eng: Er den høj, lav eller middelhøj? Den måde, hvorpå dit hegn er jordet, hvilken enhed du bruger, og hvilke dyr dit hegn er beregnet til, har også indflydelse på antallet af net.

Hvad er forskellen mellem enkelt- og dobbeltnet?
Net med en dobbelt stift har større stabilitet, ellers er der ingen forskelle. Mere stabilitet med den dobbelte pind, ellers ingen andre forskelle.

Tilbehør

Mit digitale voltmeter angiver 'LO', men jeg kan ikke finde nogen fejl i hegnet.

Hvis DVM'en viser 'LO', betyder det, at selve DVM'ens batteri er lavt. Denne besked har intet at gøre med hegnets tilstand. Udskift batteriet i DVM'en (9V batteri : 9V MN 1604 6LR61)

Hvordan fungerer Smartfix/Fejlfinder?
Smartfixet / Faulthfinder har specielle funktioner. Det er en kombination af en volt- og spændingsmåler. Det er nemt at bruge til at teste hegnet og opdage fejl. Se også produktsiden med detaljeret manual for mere info.

Kan jeg bruge min Smartfix / Faultfinder med en hvilken som helst Gallagher-enhed?
Du bruger Smartfixet på hegnet. Det er velegnet til ethvert hegn, fra glat wire til bånd. Brug aldrig Smartfixet til at måle strømmen direkte på enheden, men mindst 10 meter fra enheden. Hvis dit hegn er godt isoleret, bør der være mindst 3000V.

Hvad er forskellen mellem et Smartfix / Faultfinder og et digitalt voltmeter?
En DVM måler kun volt. Smartfixet måler også forstærkere.


Hvordan fungerer en levende hegnsindikator eller hegnskontrollys?
Den er fastgjort til hegnet og lyser ved hver impuls fra enheden. Du kan på afstand se, om enheden virker. Der kræves ingen batterier.

Generelle spørgsmål

Sælger du også låse til sikkerhedsnet?
Nej, vi har kun tyverisikringsbokse til beskyttelse af spændingsaggregat og batteri.

 Hvad er de vigtigste forskelle mellem Gallagher & Pulsara-produkter?
 Gallagher er et A-mærke og Pulsara et B-mærke. Gallagher har højere kvalitet, og Pulsara er en priskæmper.